Boende

Utö har ett av Stockholm skärgårds rikaste och mest omväxlande utbud när det gäller boende. Vandrarhemmen är uppskattade alternativ, men du kan också hyra stuga, bo på hotell eller campa. För den som söker ett litet lyxigare alternativ finns hotell centralt i Gruvbyn.

Sjöbodar och glamping

Aktiv Skärgård förmedlar uthyrning av två autentiska sjöbodar på Utö. Tillgänglighet och bokningsförfrågan hittar du i nedanstående länk.
Under juli presenterar vi Glamping på Utö! Varje tält inrymmer fyra personer och ligger avskilt, men nära vattnet.
Läs mer och sänd in din bokningsförfrågan här 

Hotell

Hotellrummen på Utö Värdshus är belägna i hotellannex och hotellägenheter, med olika prägel mellan rummen i de olika byggnaderna. Några av hotellägenheterna är utrustade med ett litet pentry och ger möjlighet till enklare självhushåll. Kontakta Utö Värdshus för mer information om hotell på Utö.

Se även Utö Värdshus

Vandrarhem

Mitt i Gruvbyn ligger Utö vandrarhem, fördelat på 2 våningsplan och med skärgårdens finaste utsikt.  Totalt finns 72 bäddar, ett gemensamt kök samt dusch och wc i korridoren på våning ett och tre. Vandrarhemmet drivs av Utö Värdshus.

Till Utö Värdshus

Vid Edesnäs Gård ligger vackra Gula Villan. Huset rymmer 9 dubbelrum, 2 familjerum, stort kök samt 6 badrum. Underbar miljö nära sandstränder och restaurang.

Till Gula Villan

Stugor

På Utö finns ett stort utbud av stugor att hyra. Varje stuga är unik med olika lägen, antal bäddar och bekvämligheter. För mer information och boka online, se respektive hemsida. Ring gärna för tillgänglighet.

Bokauto.se

Via Bokauto.se erbjuds boende och aktiviteter som kan bokas direkt via Utö Turistbyrå.

Sjöbodar och glamping

Aktiv Skärgård förmedlar uthyrning av två autentiska sjöbodar på Utö. Tillgänglighet och bokningsförfrågan görs i nedanstående formulär.
Under juli presenterar vi Glamping på Utö! Varje tält inrymmer fyra personer och ligger avskilt, men nära vattnet. 
Läs mer och boka på här 

Utö värdshus

Välrenommerad restaurang samt bar, nattklubb, hotell, stugor och vandrarhem. 08-504 20 300 www.utovardshus.se.

Gula Villan

Ett eget hus för bröllop, fest och konferens. Huset vetter mot havsvik och fårhagar. Passar perfekt för grupper som vill ha avskildhet. Allt från självhushåll till fullservice. Huset har totalt 26 bäddar. Bastu och badbalja finns att hyra.

Till Gula Villan

Utö samverkar med

Stockholm Archipelago