Packa cykelkorgen med hembakat från öns egna bageri.Ta er ner på slingriga grusvägar för att avnjuta fisk som rökts på det lokala rökeriet med kobbar och skär som utsikt. Eller spendera eftermiddagen på en av de soliga terasserna nere i byn, mat såväl som dryck och musik gör er sällskap.
På Utö finner ni ett brett utbud av mat, fika och dryck. Sannolikt finns det något som passar det allra flesta, stora som små.

 

UTÖ VÄRDSHUS

Efter en kort promenad uppför backen bjuder Utö Värdshus in dig på en måltid i det gamla gruvkontoret. Låt historiens vingslag från 1800-talets slut omfamna dig både under frukost, lunch och middag. Kanske sitter du på samma plats som Garbo drack sitt morgonkaffe. Du kan även slå dig ned i de sköna fåtöljerna för en drink före eller efter maten. De soliga dagarna kan du även sitta på verandan eller varför inte avsluta kvällen i orangeriet.

Prästbacken 22, Utö

08-50420300

restaurangen@utovardshus.se

www.utovardshus.se

BÅTSHAKET

En av Utös riktiga sommarpärlor ligger faktiskt på Ålö. Från Utös södra del leder en liten bro över till Ålö och där, inbäddad bland klipporna i en härlig vik finner ni BåtsHaket – en enkel liten fiskkrog bland kobbar och skär. Här njuter du av lunch, middag eller fika i den enkla och det charmiga gamla båthuset eller i solen på trädäcket vid klipporna. Hit kommer du enklast till fots, med cykel, taxi eller båt.

Ålö Brygga 1, Ålö

08-150 115

batshaket@jimjacob.se

LILLA HAKET

Den charmiga uteserveringen Lilla Haket ligger centralt vid gästhamnen i Gruvbyn. På det trivsamma trädäcket äter man god och vällagad mat med finess. Till varje rätt erbjuds goda viner samt flera ölsorter och alkoholfri dryck. 

Gruvbryggan 1, Utö

08-50157 463

info@batshaket.se

NYA DANNEKROGEN

Bara 100 meter från gästhamnen. Här serveras en bred meny för både lunch och middag. En restaurang och bar med bra service och hög mysfaktor där alla ska känna sig välkomna. Allt ifrån den ensamma seglaren till hela släkten som vill avnjuta en trevlig afton är välkomna! Kvalitet på mat och dryck är något som ligger oss varmt om hjärtat. Vi tänker så ekologiskt och renodlat som möjligt för att hålla oss på god fot med moder jord.

SEGLARBAREN

På Seglarbarens veranda har du första parkett till hela hamninloppet. Här kan du äta enklare rätter, fika eller svalka dig med något kallt att dricka. Har du barnen med dig finns en lekplats intill. Minigolfbanan, fotbollsplanen och volleybollplanen ligger också granne med Seglarbaren.

Krokavägen 4, Utö

08-50420313

www.utovardshus.se

FISKLÅDAN

Den lilla fiskaffären nere vid Gruvbryggan på Utö kallas för fisklådan. Där hittar du rökt och färsk fisk såsom rökt lax som rökts i det lokala rökeriet, böckling, kippers, räkor och sik. Utbudet av färsk fisk varierar beroende på dagens fångst men du kommer alldeles säkert att hitta något som passar din smak.

Gruvbryggan 1, Utö

08-50157 463

info@batshaket.se

Utö samverkar med

Stockholm Archipelago