Upptäck öns härliga butiker. Vi är inte Mall of Scandinavia men vi kan ändå erbjuda en stunds shopping för den som tröttnat på äventyr, utflykter eller sand mellan tårna.

HAMNMAGASINET

I den gamla saltboden intill Gruvbryggan ligger butiken Hamnmagasinet. Dom blandar stilsäkert sommarmode till både dam och herr med inredningsdetaljer till sommarhemmet. Det är också här du hittar Utö Collection, Utös egen mode- och inredningskollektion.

Varumärken som Sail Racing, Lexington, Boomerang, Line of Oslo, Mos Mosh, Beck Söndergaard, Mateus, Skultuna, Skruf med flera hittar du med säkerhet i Magasinet.

Gruvbryggan, Utö

08-501 57 450

bryggan@utogasthamn.se

NINAS BOD

I en av de små bodarna som ligger centralt i Gruvbyn, mitt emot gästhamnen och där regulärfärjorna lägger till, hittar ni charmiga Ninas bod. Väl utvald inredning, fårskinn från Rånö, kläder i skärgårdsanda och kanske ett par nya solglasögon från Nividas hittar ni säkerligen.

I Ninas bod hittar ni dessutom ett utbud  av delikatesser från Gridelli.

Gruvbryggan 1, Utö

08-50157 463

info@batshaket.se

 UTÖ BAKGÅRD

Köp med dig den landslagsvunne Kardemummabullen eller den oemotståndliga smörfrallan. Hos Utö Bakgård kan du bland annat köpa med dig saft från sommarens bär att njuta av under den mörka höstkvällen på kanelbullens dag. All saft och sylt kokas och tillverkas på plats i bageriet. Finns överflöd från sommarhallonen i trädgården är det givetvis dessa som används. Sortimentet varierar beroende av tillgången på bär men även på vad de känner för att koka just den här dagen. Eller varför inte handla med dig det välkända Utöbrödet till helgens frukostar eller nya båtäventyr? 

Bygatan, Utö

070-0151900

 tobias@utobakgard.se

FISKLÅDAN

Här kan du shoppa loss på havets läckerheter så som rökt och färsk fisk. Utbudet av färsk fisk varierar beroende på dagens fångst men du kommer alldeles säkert att hitta något som passar din smak. Den rökta laxen har rökts i det lokala rökeriet och du hittar även böckling, kippers, räkor och sik.

I Fisklådan hittar ni dessutom ett utbud  av delikatesser från Gridelli.

Gruvbryggan 1, Utö

08-50157 463

info@batshaket.se

Utö samverkar med

Stockholm Archipelago