För den som har egen båt är Utö en perfekt destination att besöka. Här går det bra att stanna över dagen eller varför inte över natten och få tid att upptäcka ön på riktigt. Passa på att bunkra båten vid sjömacken, fyll på med vatten och handla det viktigaste på öns livsmedelsbutik. Hyr cykel en dag, ät något gott på en av restaurangerna eller spela ett parti minigolf. Väl iland finns mycket att se och göra.

Utö Gästhamn

I Utö Gästhamn som ligger belägen i Gruvbyn finns plats för ca 300 fritidsbåtar. Hamnen har två delar, en i norr och en i söder. I den norra hamnen finns sjömacken och det är också där de reguljära Waxholmsbåtarna lägger till. Den södra delen, med sitt inlopp söder om Persholmen, är ofta lite lugnare och under högsäsong är det också lättare att få plats där. På Utö sidan av södra hamnen finns även ett mindre servicehus med toaletter för dam och herr.

I gruvbyn hittar du även Hamnboden med gästhamnsservice.
Här finns allt du kan behöva för att starta ditt skärgårdsäventyr på Utö.

Sop- och miljöstation ligger på gångavstånd från hamnen och du kan vid bryggorna fylla på färskvatten även el finns.

INFORMATION

Gästplatser: Cirka 300 platser
Förtöjning: Ankare

Kontakt: 08-501 57 450
bryggan@utogasthamn.se

Sandudden Gästhamn & Utö Varv

Sanduddens Gästhamn ligger avskilt i lugn naturnära miljö mitt emellan Gruvbyn med turistcentrat i norr och Edesnäs med kyrkan, Gula villan, våtmarken och kvarterskrogen Bykrogen i söder. Här kan du hyra båtplats per dygn, vecka eller hela säsongen. El och vatten ingår.

Utö Varv är ett i första hand ett ”gör det själv varv” vilket innebär att Du får gästplats vid servicebrygga, hjälp med torr- och sjösättning < 10 ton, råd, reservdelar och oljor i samband med egna arbeten. Självklart kan också reparationer, service och underhåll erbjudas, då med inhyrd personal. Varvet erbjuder även bottentvätt respektive vinterförvaring utomhus, täckning med krympplast.

INFORMATION

Gästplatser: Cirka 15-20 platser
Förtöjning: Ankare

Kontakt: 070 682 79 68
info@sanduddenuto.se 

Utö Sjötransporter

Behöver du en ny soffa levererad till Utö? Eller ta in ö-bilen till fastlandet? Då är det Utö Sjötransporter du ska kontakta.

M/S Renskär har trafikerat Stockholms södra skärgård sedan 1984 och fungerar idag som fraktfärja som utför snabba och billiga transporter av fordon och gods.

KONTAKT

070-395 20 52
info@utosjo.se

Utö Sjömack

Vill du hyra moped för dagen och upptäcka mer utav Utö? Behöver du fylla på med färskvatten i båten, tanka fyrhjulingen, båten eller köpa olja till flakmopeden – då är Utö Sjömack rätt plats att besöka.

Utö Sjömack ligger centralt beläget i Gruvbyn. 

KONTAKT

0705-37 87 11
info@ademic.se

Utö samverkar med

Stockholm Archipelago