Utö Gästhamn

I Gruvbyn på Utö´s norra del ligger Utö Gästhamn med plats för ca 250 båtar. Här lägger också de reguljära färjorna till.

Om du kommer med egen båt lägger du till i norra eller södra hamnen och väl iland kan du börja njuta av Utö. I hamnområdet finns reception, kiosk, café och glassbar.Här kan du också hyra en cykel för att upptäcka mer av ön.

Utö Gästhamn har plats för ca 250 fritidsbåtar med eluttag (220 V EU-koppling) på samtliga platser  och ankarförtöjning tillämpas på alla båtar. Utöver de ordinarie platserna finns  även ca 10 platser avsedda för längsgående förtöjning . De platserna  reserveras och förtöjes efter   överenskommelse med Hamnreceptionen.

Maxdjup är cirka 3,5 meter. Båtar med djupgående på mer än 2,2 meter rekommenderas att kontakta Hamnreceptionen för att reservera plats.
I Hamnboden finns reception, duschar, bastu, tvättstuga och toaletter. Sop- och miljöstation ligger på gångavstånd från hamnen och du kan i hamnen fylla på en mindre mängd färskvatten. Om du behöver bunkra hela båtens färskvattentank går det bra att göra vid den närbelägna macken.

Hamnen har två delar, en i norr och en i söder.

I den norra hamnen finns sjömacken och det är också där de reguljära Waxholmsbåtarna lägger till. Den södra delen, med inlopp söder om Persholmen, är ofta lite lugnare och under högsäsong är det också lättare att få plats där.

Hamnboden – reception för hamnen

I Hamnboden finns receptionen för gästhamnen, här betalar du hamnavgifter och kan hyra cykel. Även kiosk, café och glassbar finns i Hamnboden.

I Hamnboden finns:

  • Reception för gäshamnen
  • Cykeluthyrning
  • Kiosk
  • Café och glassbar
  • Väntsal för färjan
  • Toalett & dusch
  • Tvättstuga

Priser:

Hamnavgift dygn (15.00-13.00 inkl. dusch & bastu) 300 kr
Hamnavgift dygn längsgående förtöjning 750 kr
Hamnavgift dag (9.00-18.00 ej dusch eller bastu) 100 kr
Dusch/Bastubiljett 100 kr
Tvättstuga 100 kr
Elanslutning 90 kr
Bonuskort!
Om du gästar oss fler än 5 dygn under säsongen,  be om ett bonuskort så får du 6:e dygnsavgiften gratis.

Gästhamnen öppnar till Valborg 2020

Övriga tider hanteras av Utö Värdshus (08-504 20 300)
Hamnkontoret: 08-501 57 450

Hamnkapten: 070-572 58 00 (08.00-20.00)

Epost: bryggan@utogasthamn.se

Hamnboden – Reception, kiosk, café och glassbar

En dag i skärgården blir ännu trevligare med goda tillbehör och i Hamnboden finns smått och gott för alla smaker.

Café och glassbar

Pausa med en latte eller espresso från vår Nespressomaskin och njut av några skopor glass från vårt stora sortiment av smaker.

Kiosk , tidningar och godis

I Hamnboden vid Utö Gästhamn  finns även ett välsorterat kiosksortiment med tidningar, chips, godis och en god bok att ta med till stranden. Här kan du också handla färdiga smörgåsar och andra delikatesser.

Cykelboden

Se vårt utbud

Utö samverkar med

Stockholm Archipelago