Vill du stanna längre hos oss på Utö? Föredrar du att laga dina egna middagar och ta dagen i ditt tempo. Då rekommenderar vi att du hyr en stuga. Här finns mysigt inredda sjöbodar för den som söker ett unikt boende, hotellstugor med pentry eller attefallshus med betande får som grannar.

SJÖBODARNA

På öns ostkust vid Rävstavik ligger två sjöbodar. Här bor man när man vill komma bort från den uppkopplade världen. Ett primitivt liv i lyxig omgivning.

Aktiv Skärgård hyr ut autentiska sjöbodar som har ett fantastiskt och unikt läge precis vid havet. Avskilt och vackert. Enkel standard, med kokplatta och kylskåp som drivs med gasol. Stugorna är inte utrustad med el och utedass finns. 

Promenad genom skogen på mindre stigar, ej cykelväg hela vägen.

Sjöbodarna ligger ca 2 kilometer från Gruvbryggan och lämpar sig perfekt för klippbad, vandring o paddling! 

UTSIKTEN

Lite mer av allt. Utsikten är boendet med extra allt. Cirka 200 meter från Värdshuset och ett stenkast från öns högsta punkt, Utö Kvarn – därav namnet ”Utsikten”. Det bästa med detta boende måste vara verandan, badtunnan och utsikten över Mysingen. 

Boende passar både kompisgänget såväl som familjen. Här ryms 2-4 personer med hotellstandard.

AFFÄRSHUSET

Affärshuset är en härlig lägenhet med sjötomt beläget mitt i centrala Gruvbryn.
Ett boende för 2 – 4 personer med en stor dubbelsäng och en familjesäng i sovrummet. Ett rymligt vardagsrum med soffgrupp och tv. Kök med möjlighet att tillreda sina egna måltider samt ett badrum med dusch och toalett. Lägenheten är på markplan och har egen uteplats med grill och utsikt över södra gästhamnen. Här bor man endast ett stenkast från affärer, restauranger och bageriet.

HOTELLSTUGOR

Utö Värdshus erbjuder inte enbart hotellrum och sviter utan här finns även de klassiska hotellstugorna, ett boende mitt i backen centralt beläget i Gruvbyn.

Stugorna är i hotellstandard, varje stuga har även ett enklare pentry för den som vill stanna längre och föredrar att laga mat själv. Ni väljer om ni vill boka
med självhushåll och ordna maten själva eller boka per natt och njuta
av Värdshusets hotellfrukost. Allt utifrån ert behov och önskemål.

I några av stugorna är även husdjuren välkomna. Ni bokar dessa hos Utö
Värdshus.

ATTEFALLSHUS

Intill Gula Villan mellan Gruvbyn och Ålö finns två attefallshus vackert beläget. Med gångavstånd till badstand och granne med Bykrogen får du ett bekvämt boende nära till det mesta. Till Gruvbyn är det cirka 3.5 kilometer och dit kommer du enklast på cykel som går att hyra via Gula Villan. 
Boendena är anpassade för 2-4 personer med ett utrustat kök, dusch och toalett. Grill finns för den som vill ta in sommaren på riktigt. 

Utö samverkar med

Stockholm Archipelago