Cykla i skärgården

Utö passar fint att upptäcka från en cykel. Ta med din egen på båten i mån av plats – eller hyr en på Utö. För att garanterat få en plats ombord med cykeln under högsäsong så är det bra att komma i god tid före båtens avgång.

Gruvbyn ner till Ålö är en uppskattad utflykt, med en sträcka på cirka 13 kilometer. Den slingrande grusvägen tar dig genom förtrollande skog, böljande ängar och förbi glittrande vatten. Ålö storsand bjuder på en storslagen sandstrand. Under sommarsäsong har krogen Båtshaket öppet och då kan du mitt bland kobbar och skär njuta av rökta räkor och ljuvlig lax. Har du tagit dig kommunalt till Utö kan du om du vill lämna cykeln vid Båtshaket, ta båten till Nynäshamn och sedan pendeltåget mot Stockholm igen. Cyklar för vuxna och barn och cykelkärror finns att hyra hos Cykelboden och Utö Turistbyrå, ett begränsat antal cyklar finns också hos Båtshaket. Inga cyklar går att förboka.

Discgolf
Spela discgolf på Utö

Testa på frisbeegolf/discgolf på Utö, en nyanlagd 9-hålsbana par 28, finns vid Edesnäs mitt på ön. En nybörjarbana som passar hela familjen, kompisgänget eller konferensgruppen.
Medlemmar i Utö sportklubb (USK) med egen utrustning spelar gratis. Medlem blir du genom att swisha 100:- per person till 1231498898.
Discar kan hyras hos Bykrogen under säsong (60:-/set vuxen, 40:-/set barn under 12). 

Utö samverkar med

Stockholm Archipelago