Cykel / Moped

Upptäck mer av skärgården på cykel eller moped!

Med en cykel eller moped kan du se mer av skärgården och Utö och ta dig till fina smultronställen. På öns sydvästra del finns fantastiska stränder och vägarna slingrar genom både skog och doftande ängar. Du kan även upptäcka Ålö . En liten smal bro från Utö leder till Ålö och värt en cykelutflykt är den lilla  fiskekrogen Båtshaket, vackert beläget längst ner på Ålö. Cyklar, vagnar och mopeder finns att hyra på fler ställen, se nedan.

Hyr cyklar och mopeder

Cykla på grusvägarna på Utö, ta in naturens dofter och stanna till vid någon av de många badplatser och ta ett dopp. Cykel eller moped, en frihetskänsla.

I Cykelboden finns 300 cyklar från Skeppshult, väl anpassade till Utös grusvägar och i olika storlekar för att passa hela  familjen. Cykelkärror finns också att hyra, för att rymma packning eller de minsta. Du hyr och betalar din cykel i Hamnboden, där du får ett kvitto på din hyra som du sedan använder för att lösa  ut din cykel i Cykelboden. Du kan välja att lämna tillbaka din cykel  på Utö i Cykelboden eller på Ålö vid restaurangen Båtshaket.

Är ni en skolklass eller grupp på fler än 10 personer är det alltid bra att ringa och boka på 08-501 57 450
Till Cykelboden


Hyr din cykel hos oss 08-501 57 410
Till Utö Turistbyrå


Vill du besöka någon av de vita sandtränderna eller bara njuta av Utö’s vackra natur?
Kom till oss och hyr moped 08-501 57 070.
Utö Sjömack


Båtshaket samarbetar med Utö Gästhamns cykeluthyrning.
Ring oss på 0709-30 69 62
Båtshaket, Ålö


Utö samverkar med

Stockholm Archipelago