fbpx

Välkommen till Skärgården

Rörelsehindrad

Rörelsehindrad

Utö passar fint som resmål även för den som är rörelsehindrad. Det är lätt att ta sig fram med både rullstol och rullator, och många av faciliteterna är utrustade med ramper och stöd. Det finns också taxibil utrustad för rullstol.

 

Båt

På Utö Rederis båtar Utö Express, Mysing och Waxholm II går det bra att ta rullstol ombord. Handikappstoalett finns ombord på vissa av fartygen. I tidtabellen ser du vilken båt som trafikerar respektive avgång. Utö Rederi förfogar över fartygen Silverpilen, Utö Express, Mysing, Skarpö, Gotska Sandön, Waxholm I och Korsön.

 

På Utö

Hamnområdet i Gruvbyn där den reguljära båten angör är plan och mycket lämplig för rullstol. Här finns bland annat både Utö Livs och Utö Bageri & Dannekrogen  som båda har ramp. Utö Värdshus nås efter en något svårpasserad backe men är sedan tillgänglig. Utö Värdshus har flera boendealternativ med ramp.

 

Toaletter

Anpassad WC finns både i vänthallen vid hamnområdet, inne på  Nya Dannekrogen samt på Utö Värdshus.

 

Tips om upplevelse

Rävstavik

Från Utö Värdshus leder en cirka 500 meter lång kuperad grusväg till klippbadet Rävstavik, beläget på Utös östra sida. Promenaden går förbi de gamla gruvhålen. Väl framme vid Rävstavik så bjuder de plana klipphällarna på en vacker utsikt. En plats lämplig för en picknick.