fbpx

Välkommen till Skärgården

Gästhamn

I Gruvbyn på Utös norra del ligger Utö Gästhamn med plats för ca 250 båtar. Här lägger också de reguljära färjorna till.

Om du kommer med egen båt lägger du till i norra eller södra hamnen och väl iland kan du börja njuta av Utö. I hamnområdet finns reception, kiosk, café och glassbar. Här kan du också hyra en cykel för att upptäcka mer av ön.

Utö Gästhamn har plats för ca 250 fritidsbåtar med eluttag (220 V EU-koppling) på samtliga platser  och ankarförtöjning tillämpas på alla båtar. Utöver de ordinarie platserna finns  även ca 10 platser avsedda för längsgående förtöjning . De platserna  reserveras och förtöjes efter   överenskommelse med Hamnreceptionen.

Maxdjup är cirka 3,5 meter. Båtar med djupgående på mer än 2,2 meter rekommenderas att kontakta Hamnreceptionen för att reservera plats.

I Hamnboden finns reception, duschar, bastu, tvättstuga och toaletter. Sop- och miljöstation ligger på gångavstånd från hamnen och du kan i hamnen fylla på en mindre mängd färskvatten. Om du behöver bunkra hela båtens färskvattentank går det bra att göra vid den närbelägna macken.

OM UTÖ GÄSTHAMN

I Gruvbyn på Utö´s norra del ligger Utö Gästhamn med plats för ca 250 båtar. Här lägger också de reguljära färjorna till. Om du kommer med egen båt lägger du till i norra eller södra hamnen och väl iland kan du börja njuta av Utö. I hamnområdet finns reception, kiosk, café och glassbar.Här kan du […]

Read More

Cykel/Moped

Upptäck mer av skärgården på cykel eller moped! Med en cykel eller moped kan du se mer av skärgården och Utö och ta dig till fina smultronställen. På öns sydvästra del finns fantastiska stränder och vägarna slingrar genom både skog och doftande ängar. Du kan även upptäcka Ålö . En liten smal bro från Utö leder till […]

Read More

Camping

Camping  På Utö finns en av skärgårdens  finaste campingplatser. Precis vid havet, med en vacker vy över södra hamnen och Mysingen – och en alldeles egen sandstrand! På campingen finns en servicestuga med: Toaletter, duschar och ett litet tillagningskök med kokplattor. För att komma till  tältplatsen går du Bygatan fram förbi  Bageriet, Nya Dannekrogen och […]

Read More