Välkommen till skärgården

Event/kalender

UTÖ GRUV-& HEMBYGDSMUSEUM
Museibutik och utställning. Fri entré! Läge: Gruvbryggan invid Utö Värdshus.
Öppet i september lördagar kl 13.00 – 15.00.

DSC_0253  Liggande_Danskväll-i-Värdsh

April

29 mars – 1 april Påskfirande med familjemys, pyssel och knattedisco på Utö Värdshus
27 Matssons Kök – premiär för säsongen. Den 27.4 öppnar vi kl 17. Vi har öppet fredag, lördag, söndag och måndag. Läs mer på Matssons Kök
30 Valborgsfirande med smörgåsbord, brasa och premiär på Bakfickan. Gästhamnen öppnar.
Boka här »»

Maj

1 Lådbilsrally i Prästbacken
19-20 Lördag 19 maj. Utö Swimrun sprint. En kortbana för den som vill prova på sporten eller träna in sig på platsen där det en gång började.
Söndag 20 maj Utö Swimrun.
Kvaltävling till Ö-Ö, med start och stopp vid Utö Värdshus
Läs mer på ÖtillÖ Swimrun Utö
26-27 Kickstart Utö
Träning med natur i fokus, passar både tjejer och killar och alla åldrar.

Juni

14 juni -12 juli Fotbolls-VM på Seglarbaren, vi visar alla matcher, se separat program eller https://www.fifa.com/worldcup/
 22-24 Midsommar med traditionellt firande vid Societetshuset, dans kring midsommarstången. På Värdshuset serveras en klassisk midsommarsupé. Musik och dans på Bakfickan fredag och lördag.
Boka här »»
25-29 Fotbollsskola på Edesnäs. Ålder 5-12 år. Pris: 400 kronor per barn, betalas kontant på plats. Ledare: Gabriel Toro och Edward Rehbäck
Alla barn får en fotboll efter avslutad vecka.
Medlemskap i USK krävs.
Medlemskap i USK kan lösas på plats och kostar 100 kronor per barn/person alt. betalas in på USK:s plusgiro: 433 49 72-9, eller Swish 1231498898, märk med namn personnummer och mailadress.

Juli

4 På Matssons Kök – ”4 of July” Amerikanskt tema med trubadur
5 Invigning av miljöutställningen i gästhamnen kl 13.
Robert Hansson ordförande i Stiftelsen Hållbara Hav inviger.
5 Utö Kyrka kl 18:00. Den nya dagen gryr. Om Karin Boyes författarliv. Johan Svedjedal berättar
 5 Guidad båttur till Dalarö Skeppsvrak.
Båtturen startar i Dalarö kl 13 – 15.30
Information finns på www.dalaroskeppsvrak.se
6
Partydrag med Marmeladorkestern

Marmeladorkestern
Vi lånar lite Åre-gung till Utö. Fredagsparty med coverbandet Marmeladorkestern som bjuder på härlig stämning på Bakfickans scen. Coverhits och allsång och visst kan vi visa att Utö kan festa minst lika bra som Åre.

12
Utö Kyrka kl 18:00. Musikaliskt vågspel med Elisabeth Ljunggren Kurbany sång och Magnus Bergman piano och orgel.
13
Dans under bar himmel

Dj Utö egen Nicke spelar på Bakfickans utomhusdansgolv, med bara himlen som tak och fortsätter till dess solen går upp igen. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans. Kärlek är gratis!
Bakfickan 22:00 – 03:00. Entré 100:-

18 På Matssons Kök – Ludde med vänner
19
Musikquizz med dragduon Carmen Zeeta

En kul happening med dragduon Carmen Zeeta, en annorlunda musikquizz öppnar kvällen som sen fortsätter på Bakfickan till kl 03.00.
Bakfickan öppnar kl 21.00

19
Utö Kyrka kl 18:00. Skärgårdsmusik med allsång. Marianne Johansson, Gunnar Norén, Erik Eriksson, Bo Lamm.
19
Kulturföreställning Acropanik vid Malmbryggan kl 15:00

Cirkus Trattofon med sin föreställning Akropanik. En härlig och medryckande utomhusföreställning för hela familjen. Genomförs tillsammans med Haninge Riksteaterförening.

 19 Guidad båttur till Dalarö Skeppsvrak.
Båtturen startar i Dalarö kl 13 – 15.30
Information finns på www.dalaroskeppsvrak.se
21-22 Kiropraktorbåten på plats i Utö gästhamn www.kiropraktorbaten.se
21-28 Simskola på Utö – läs mer
23 Kl 18 är det sommarmusik i Utö kyrka ”Längtan heter min arvedel”. Gripande, med humor och värme om Erik Axel Karlfeldt. Dikter, romanser, folkmusik och dialoger. Jerry Adbo, accordeon och Linnéa Sallay, fiol och sång. Fri Entré! Välkomna! Arr: Svenska kyrkan i Haninge
26

Torsdagen den 26:e juli inviger föreningen Destination Utö öns motionssatsning; Fitness Island Utö. Föreningens medlemmar bjuder er besökare att prova-på olika aktiviteter. Vi sätter upp en grill samt bjuder på hurtbullar och lemonad, så långt lagret räcker. Mellan kl 15-18 har vi en tävling med mycket fina priser.

Invigningen är kl 15 och därefter startar aktiviteterna. På aktivitetslistan just nu finns utegym, tennis, löpning, vandring, kajaking, cykling, yoga och swimrun.. och vi håller på till ca 18.30. Plats för invigningen är vid Utö utegym.
Skärgårdsstiftelsen är på plats och informerar om sin verksamhet.

26
Utö Kyrka kl 18:00. Bland gruvdrängar och sovrekvinnor- en gruvhistorisk exposé med den bergtagne historikern Niklas Ulfvebrand samt Utös siste gruvarbetare Erik Pettersson.
27
Voulez Vous Sweden

Upplev en show med ABBA´s fantastiska musik framförda av Tribute bandet ”Voulez Vous Sweden”.
Dansa och sjung med i ABBA´s klassiska och oförglömliga låtar såsom ”Mamma Mia”, ”Waterloo”, ”Dancing Queen”, ”Thank you for the music” och många fler!
Bakfickan öppnar ca kl 21.00. Entré 100:-

Augusti

1-4
Pride även på bakfickan

Bakfickan öppnar 20:00

 1 På Matssons Kök – Ludde med andra vänner
 2 Guidad båttur till Dalarö Skeppsvrak.
Båtturen startar i Dalarö kl 13 – 15.30
Information finns på www.dalaroskeppsvrak.se
3
80’s party med LajvOrkestern

Låtarna du minns och dom du inte kommer ihåg att du minns, en riktig 80-talsafton med fokus på full fart, hög stämning och allsång med LajvOrkestern.
Bakfickan öppnar ca kl 21.00. Entré 100:-

10
Dans under bar himmel

Dj Utö egen Nicke spelar på Bakfickans utomhusdansgolv, med bara himlen som tak och fortsätter i lampornas sken. Missa inte denna härliga kväll och känn stämningen som inte kan upplevas någon annanstans. Kärlek är gratis!
Bakfickan 22-03. Entré 100:-

11 Patrik Isaksson spelar på Nya Dannekrogen
Kolla på NyaDannekrogens Facebooksida

September

1
ÖtillÖ – Final 15

The ÖTILLÖ Sprint Final 15K covers most of the last and very emotional part of the grueling World Championship course. A total distance of 15 km, with 10 runs and 9 swims. The longest swim will be 1 150 metres. Some swims can have a lot of current. The runs are beautiful and tough; some on soft trail, some on cliffs, some on old country roads and some with a lot of people around. Read more at https://otilloswimrun.com/.se

3
ÖtillÖ World cup Final

Legendariska ÖtillÖ, World cup final Swimrun. Startar tidig morgon på Sandhamn och 75 km senare, varav 10 km simning, passerat 26 öar så kommer de ca 150 lagen i mål på Utö. Läs mer på https://otilloswimrun.com/races/otillo

3 sept – 9 december
SL-kortet på Waxholmsbolagets båtar

Åk med SL-kortet på Waxholmsbolagets båtar.
Mer info www.waxholmsbolaget.se

Oktober

6-7
100 tjejer på Utö och Sista chansen på Bakfickan

Vi har tappat räkningen, för mer än 10 året i rad så äger härliga 100-tjejer arrangemanget rum på Utö. Anmälan enl inbjudan. Det här också kvällen när ”alla” är på Bakfickan och vi firar av den delen av sommaren med fullt ös. Boende och bordsbokning Klicka här

20
ELD över hav och land

Vi firar in hösten och lugnet med ljus och värme. En riktig höstmyshelg med långpromenader, en hänförande eldshow och eldig middag på Utö Värdshus.
Mer info och bokning: Klicka här

November – December

10-11
Mårtengås och Fars dag

Bjud pappa på en helg i skärgården
Mer info och bokning: Klicka här

30 nov – 16 dec.
Julbord på Utö Värdshus

Så klart som traditionen bjuder. Över 150 hemlagade delikatesser från silleka till ett överdådigt dessertbord och däremellan gravad lax, skinka och köttbullar men även nya varianter på rökt och gravad torsk och hälleflundra och våra egna hemgjorda korvar och charkuterier. Bjud med kollegorna, familjen, kompisgänget eller den där grannen som är så hjälpsam. Boka med boende i våra hotellstugor eller ta en av de specialchartrade båtarna tillbaka till fastlandet.

8-9 och 15-16 december
Utö Julmarknad

Utö bjuder in till julmys med godsaker i bageriet och julklappstips i Gruvbyn´s alla butiker, titta på hantverk och Utö-specialiteter i Gruvmuseet och flanera bland ett antal tillresta hantverkare och mathantverkare på jultorget. Passa på att köpa med någon av Värdshusets delikatesser hem och köp en vinstlott av Utös skolbarn. Värm er med en kaffe eller glögg i Societetshusets café eller på Bakfickan. En alldeles lagom promenad före eller efter julbordet på Värdshuset.