Välkommen till skärgården

Café & Livsmedel

Utöver det stora utbudet av restauranger på Utö finns även café och butiker där du kan handla fika, picnicmat, enklare smårätter eller bunkra matförrådet till båten eller stugan.

Aktiv Skärgård

Utös eget aktivitetscentrum har en egen glassbar och ett café. Verandan bjuder på en härlig vy över Gruvbyns hamninlopp.

Butik Kompassen

Café och glass på sommarterassen vid butiken Kompassen, i toppen av Prästbacken och perfekt för en mysig paus på promenaden.

Café Pumpen

Lättare förtäring och fik invid Utö Sjömack.

Fisklådan

Rökta räkor, rökt lax och annat gott köps direkt över disk i en av de röda bodarna vid hamnen. Passar utmärkt till picknicken.
Öppnar för säsongen den 18:e juni.

Hamnboden

I det stora röda huset vid gästhamnen säljs nybakat bröd och där finns också ett café där det serveras glass, kaffebröd, korv och smörgåsar.

Nya Dannekrogen

Pizzeria, café, terassbar och à la carte restaurang.

Seglarbaren

På seglarbaren vid gästbryggorna serveras inte bara mat – här går det också att njuta av en kopp kaffe med något gott till.

Utö Bakgård

I bageriet bakas allt från grunden och det är bara äkta råvaror som används och förädlas. Det bröd som bakas här kan bara köpas på Utö. Till Bageriet hör också en trevlig uteservering som vetter ner mot vattnet.

Utö Livs

I den lilla men mycket välsorterade livsmedelsbutiken går det att inhandla allt från klädnypor, bakpulver och livsmedel till färdiga smörgåsar och grillad kyckling – lämpligt till picnick-korgen. Utö Livs är en Ica nära butik som har både köttdisk och nybakat bröd direkt ur egen ugn.

Nu är det vintern här och vi ändrar lite i öppettiderna.

Måndag 11-17
Tisdag Stängt
Onsdag 11-17
Torsdag Stängt
Fredag 11-17
Lördag 11-14
Söndag Stängt

Vi ses i Butiken!
//Personalen ICA Nära Utö Livs

utolivs@gmail.com