Bo

Utö har ett av Stockholm skärgårds rikaste och mest omväxlande utbud när det gäller boende. Vandrarhemmet Skärgården är ett uppskattat alternativ. På ön finns det också möjlighet att hyra stugor. Stugorna ligger inte samlade i en traditionell stugby utan finns överallt på ön, alla med sin egen speciella charm och atmosfär. För den som söker ett litet lyxigare alternativ finns hotell centralt i Gruvbyn.

 

Hotell

Hotellrummen på Utö Värdshus är belägna i hotellannex. Inget annex är det andra likt vilket ger en variation och personlig prägel mellan rummen i de olika byggnaderna. Några av de så kallade hotellstugorna är utrustade med ett litet pentry och ger därför möjlighet till lite enklare självhushåll. Kontakta Utö Värdshus för mer information om de olika alternativen.

Utö Värdshus

 

Stugor

På Utö finns ett stort utbud av stugor att hyra. Här finns ingen samlad stugby utan här är varje stuga unik med olika läge, antal bäddar och bekvämligheter. Utö Turistbyrå kan berätta mer om de olika stugorna som de hyr ut på Utö. Stugor för uthyrning finns även hos utostuga.se och periodvis går det också att hyra stugor av Utö Värdshus.

Utö Turistbyrå
Utö Värdshus
Utostuga.se
 

Vandrarhem

Mitt i Gruvbyn ligger vandrarhemmet som drivs av Utö Värdshus. Totalt finns det 72 bäddar. Kök finns på nedre våningen och dusch och wc finns i korridoren på båda planen.


Kursgård

Gula Villan erbjuder ett trevligt boende i ett gammalt hus med atmosfär. Här finns tillgång till ett fullt utrustat kök. Perfekt för den som söker ett enkelt och fräscht självhushåll för några sköna dagar på Utö. Huset har totalt 16 bäddar och hyrs i första hand ut till grupper.


Camping

Öppet & info